4 érv a Google mellett, miért hirdessünk a Google keresőben? A Google hirdetés előnyei

4 érv a Google mellett, miért hirdessünk a Google keresőben? HEGYVARI's Marketing

Oszd meg másokkal ezt a bejegyzést

Manapság a az online hirdetések egész egyszerűen megkerülhetetlenné váltak.  

Mik az előnyei a Google hirdetéseknek szemben az írott sajtóval, televíziós és rádiós hirdetésekkel?

Még a facebook hirdetésekre is kitérünk. Lássuk csak a főbb érveket!

  1. A nyomtatott sajtót egyre kevesebben veszik, 10 év alatt a nyomtatott sajtó példányszáma, nem túlzás, de a felére csökkent! (1) Ez egy ördögi kör, mivel kevesebben olvassák, így kevesebb emberhez jutnak el az újságban a reklámok is, pedig nagy részt ezek a reklámok tartják fenn a nyomtatott újságírást. A reklámozó cégek minden évben meggondolják, mekkora összeget terveznek elkölteni marketingre, és minden forintot átgondolnak statisztika adatokat alapul véve, mi hozza a legnagyobb megtérülést. Míg az újságokat, tévét egyre kevesebben, azt is az idősebb korosztály olvassa és nézi, addig az online média fogyasztás évről évre rohamosan nő. 
  2. Ahogy fent említettük, a televízió és rádió hasonló cipőben jár. Cégvezetőként találkozhattunk már – feltéve ha megadtuk a telefonszámunkat a megfelelő helyen – értékesítőkkel, akik reklámspotokat ajánlanak a médiában „nagyon kedvező” áron. Félreértés ne essék, nem arra gondolunk, hogy nem szabad hirdetni, cikkünkkel arra szeretnénk rámutatni, a Google Ads hirdetés miért fontos, talán a legfontosabb egy kezdő, vagy online térben még csak tapogatózó de stabil vállalatnak. A tv reklámok pedig, ha a reklámfilm elkészítését és a kellő mennyiségű lejátszást vesszük, szinte megfizethetetlenek egy induló vagy kisvállakozás számára. Egy 5-15 mp spot naponta 3x elmondva főműsoridőben 500.000 – 800.000 forintba kerül. Az internet térnyerése információszerzés és szórakozás területén is elsöprő.
  3. Az emberek először a Google keresőben keresnek. Ahogy az autónkat is ha szeretnénk eladni a használtautó.hu-ra tesszük fel, úgy az ingyenesen elvihető bútorunkat a jófogásra, vagy Facebook Marketplacere tesszük fel, az ingatlanunkat az ingatlan.com-ra, a kézműves termékeinket a meskára, nagypapa antik óráját a vaterán licitáltatjuk meg és még sorolhatnám, mindennek megvan a saját piactere. A mi termékünknek vagy szolgáltatásunknak nagyvalószínűséggel a Google kereső a piactere. Az emberek itt fognak először rákeresni a termékünkre, szolgáltatásunkra. Mi pedig szeretnénk, hogy az oldalunk ott legyen előttük, amikor arra keresnek, amit mi árulunk. 
  4. Összehasonlítva a Facebookkal, ott hidegközönségre hirdetni, akik még nem ismernek, drága és céltalan. Viszont ha követő remarketing hirdetést használunk, csak azoknak hirdetünk a facebookon akik már látták az oldalunkat vagy jártak azon, akkor 5-10x jobban megéri hiszen könnyebben konvertál ez a fajta hirdetés. De itt megint a Google hirdetés az első lépés, arról nem beszélve, hogy a Google Adson belül nem csak a keresési hálózaton de a Display hálózaton keresztül az internetezők 90%-hoz juthatunk el. (2)

A fent említett érvek saját tapasztalat alapján írtuk le, ezt bizonyítja a működő stratégiánk is, amivel nap, mint nap dolgozunk. Hirdess Te is a Google keresőben!

Kíváncsi vagy, több részlet érdekel? 

Lépj velünk kapcsolatba!

Források

  1. https://www.pewresearch.org/journalism/fact-sheet/newspapers/
  2. https://ads.google.com

További bejegyzések

Google Tag Manager Mi is az a címkekezelő? Hol és mire használjuk?
Google Tag Manager

Google Tag Manager, a címkekezelő

Mi is az a címkekezelő? Hol és mire használjuk, milyen lényegi segítséget nyújt? Hogyan spóroljunk időt, és pénzt, miközben jobban megismerjük látogatóink viselkedését? A jól

Konzultáció

A konzultáción át fogjuk beszélni a céljaid, azt, hogy az arculattal és a marketinggel milyen célcsoportot célzunk meg, az ügyfélszerzésre és ezáltal a bevétel növelésére milyen eszközöket tudunk használni, mik az elvárt eredmények és mi az a költségvetés amiből ezt elérni kívánjuk.

Kérj ingyenes ajánlatot!

Kérlek töltsd ki az űrlapot és felvesszük veled a kapcsolatot.

A küldés gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatot. Nem szeretjük a SPAM-et. Soha nem küldünk kéretlen levelet, mert tiszteletben tartjuk az időd és a figyelmed!